Rivit klart i gästrummet.

Hemmet / Fixa, Hemma, Renovera, gästrum / Permalink / 0
Nu har vi rivit klart i gästrummet, och det ser ut såhär. Fick inga jättebra bilder då det är så rörigt, men lovar att fixa bättre bilder så fort vi tapetserat. Detta är två bilder på hur det ser ut utan de fula tapeterna.

 
 
Imorgon ska vi tapetsera med byggtapet. Sen ska det bli vitt.
 
 
 
 

Hemgjord lemonad.

Köket / Fixa, Hemma, Lemonad, Leva, balkong / Permalink / 0
Idag har vi förutom lite renovering i gästrummet försökt ta det lugnt. Har endast enstaka veckor kvar i skolan och sen väntar arbetslivet. Så all tid vi kan få tillsammans försöker vi ta vara på. Idag blev det mys på balkongen med hemgjord lemonad och långjästa rågfrallor.
 
 
 
Jordgubbslemonad
1 liter
 
2 citroner
4 jordgubbar
3/4 dl socker
0,75 l kolsyrat vatten
 
Skär bort skalet på citronerna, och dela dem så att man kan ta bort kärnorna. Skär jordgubbarna i mindre bitar.
Mixa dem med stavmixer i en lämplig skål. Tillsätt socker och en del av det kolsyrade vattnet. Sila om du inte vill fruktkött i lemonaden.
Tillsätt resten av vattnet och häll i en bringare.
 
 
 
 

Örter och plantering.

Hemmet / balkong, grönt, odla, plantera, uterum, växter, örter / Permalink / 0
Har blivit otroligt inspirerad av våren och känner att nu när vi äntligen lyckats få till det på balkongen så är det bara att fortsätta. Köpte lite örter som jag planterade i de zinkade krukorna från Ikea. Och för att jag som inte är så duktig på blommor och växter ska veta skillnad så skrev jag namnet på växten på planteringspinnar från Claes Olsson. Mattan är också ny, från Hemtex, tyckte den passade bra in med de svartvita kuddarna.
 
 
 
 
 
Drömmer fortfarande om lite växter som kan ge lite skörd, så jag ska försöka köpa mig lite planteringslådor för sallad och bönor, och kanske en stor kruka för en bärbuske.
 
 
Till top