Fredagsmys.

Köket / Fixa, Laga, Mat, Middag, Mys / Permalink / 0
Idag fyller min fina Rickard år, och jag fixade riktigt fredagsmys för att fira honom. Han fick några paket också, men det viktigaste var ju att han fick en god middag efter dagens slit.
 
Och som vanligt är jag ju inget fan av färdigmat, halvfabrikat eller liknande, så vårt supersvenska fredagsmys med tacos fick bli hemgjort. Från grunden.
 
 
 
 
Tortillas
8 st
 
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1/2 dl rapsolja
1 1/2 dl vatten
 
Blanda alla ingredienser och dela degen i 8 lika stora bitar. Kavla ut till tunna bröd och stek i en torr stekpanna på medelvärme. Lägg dem i en kökshandduk för att de ska hålla sig mjuka till servering.
 
 Enchilladas 
8st

400 g nötfärs
2 vitlöksklyftor
1 burk majs
1 tsk salt
krydda med spiskummin, chili, cayennepeppar
(alternativt taco kryddblandning)
150 g riven ost

Stek färsen och krydda därefter med vitlök, salt och kryddor. Ta av stekpannan från spisen och rör i majs. Fyll sedan tortillabröden med lite ost, och en åttondel av färsblandingen. Lägg de fyllda bröden i en form och pensla med olja, häll på den sista osten. Grädda på 200 grader tills osten fått fin färg. 

Till detta hade vi creme fraiche och hemgjord guacamole som tillbehör, och en frisk grönsallad. Lätt och gott, och ännu bättre att detta var början på en ledig helg.

Till top