Sushi hemma.

Köket / Helg, Hemma, Mat, Sushi / Permalink / 0
Och nej, jag pratar inte om hämtmat. Man kan faktiskt göra själv. Allt som krävdes var ett besök på en asiatisk affär och lite kokkonster från google. Pilligt, men har man tid för ett litet helgpyssel är dethär ett tips för sushiälskare. Kanske ett hett tips om man har vänner på besök, för det är även vacker plockmat.
 
 
 
 
 
 
 
 

Köksdrömmar.

Köket / Design, Elle, Finnish, Helg, IKEA, Iittala, Inspiration, Lunch, Mat, Tidning, Vin / Permalink / 1
Vi har börjat skissa på ett kök på IKEAs hemsida. Vi har storslagna planer, och en liten budget. Troligtvis kommer kökslyftet få vänta tills efter jul, men drömma får man ju. Det gula bordet som finns i lägenheten vi bott i nu blir vi av med i och med flytten, och det kommer jag minnsann inte att sakna. Det spökar redan på alldeles för många bilder. I övrigt har den lilla lägenheten varit liten och mörk och inte på något speciellt sätt inspirerande.
 
Nu önskar jag mig ett rymligt kök som jag kan förverkliga mig själv i. Där delar vi ett stort intresse med Rickard, och att laga mat ihop är verkligen jättekul.
 
I helgen gjorde vi egen pasta på ett recept i nyaste Elle Mat & Vin. Det var inte speciellt svårt, och riktigt gott. Lite pilligt, och knåda och kavla fick man ju, då vi varken har en matberedare eller en pastamaskin.
 
 
 
 
Vi gjorde två olika fyllningar i våra ravioli, och en gång vanlig tagliatelle. På lördagen blev det trattkantarell och parmesanfyllning, och på söndag spenat och ost. Min personliga favorit var spenatraviolin, som vi toppade med stekt grönkål, jägarskinka och parmesan. Till det drack vi ett billigt men gott bubbligt rosévin, och det blev en riktigt bra helglunch.
 
 

Att sakna något.

Livet / Fika, Livet, Sakna, Vänner / Permalink / 0
 
 
Tänkte bara belysa er om att jag har saknat många saker i mitt liv under olika perioder. Hemlängtan kan man inte kalla det, för på resande fot, i en pappkartong, en resväska eller liknande har jag bott mer eller mindre sedan jag som 15-åring flyttade hemifrån.
 
Men ibland kan man sakna tillbaka till fina stunder. Som nu, i ett grått och kallt Jämtland är det lätt att sakna sina vänner som helt enkelt bor för långt bort för att man ska kunna träffas tillräckligt ofta. Telefonsamtalen blir långa, men det är liksom ändå inte samma som att träffas påriktigt. I somras äventyrande jag och Jennifer runt i Skåne, en sommar som vi båda nog kommer att minnas länge. Bilden är från i somras på ett mysig fik i Simrishamn. Det regnade ute, men det var ett varmare sommarregn än det som regnat de senaste veckorna.
 
 
För två veckor sedan fyllde jag år, och den endaste presenten jag fick hemskickad på dagen var av Jennifer. Så underbart. Och man vet vem som finns där påriktigt för en. Men Skåne är för långt borta. Eller också är jag för långt från Skåne.
 
 
 
 
 
Till top