Indisk lördagsmiddag.

Köket / Fixa, Mat, Middag, Öl / Permalink / 0
Idag fixade jag en mysig lördagsmiddag för oss två, och dukade fint i köket. Dagens meny blev en indisk kycklinggryta, serverad med ris och orientaliskt bröd. Trots att vi ivrigt väntar på att snart å ett nytt kök, kan det ju bli rätt mysigt hos oss så som det är idag också. Grytan blev god, med en lagom kryddig indisk touch. Som dryck till den kryddade maten fick det bli en mild veteöl från mikrobryggeriet i Jädraås. Veteölen de har i sortimentet heter roligt nog Vetefan, och passade mycket bra till dagens middag.
 
 
 
Indisk kycklinggryta
 
500 g kycklingfilé
200 g turkisk yoghurt
1/2 lime
2 vitlöksklyftor
1 msk tandoori kryddblandning
1/2 tsk salt
 
1 gullök
1 vitlöksklyfta
1 msk tandoori kryddblandning
1 tsk paprikapulver
1 tsk salt
400 g passerade tomater
1 dl grädde 
en klick smör
koriander
 
Tärna kycklingen och lägg i en skål med marinaden (limejuice, hälften av yoghurten, 2 rivna vitlöksklyftor och kryddorna). Låt stå kallt i minst 1 timme. 
 
Fräs finhackad gullök och den rivna vitlökskyftan tills löken är mjuk, tillsätt därefter kryddor och låt fräsa ytterligare. Tillsätt passerade tomater och grädde och låt sjuda. Lägg i kycklingen och låt koka under lock i 10-15 minuter. Kolla så att kycklingen är klar, genom att skära upp en bit. Tillsätt en klick smör.
 
Servera med ris, bröd och en klick yoghurt. Garnera med koriander.
 
 
Till top