Saffransbiscotti.
Frukost och julmys står högst upp på listan när man vaknar till en adventssöndag här hemma. Igår kväll bakade jag saffransbiscotti enligt ett recept modifierad av Leila Lindholms originalrecept. Saffran hör julen till och i morse fick det bli en kombination med hjortronglögg.


Saffransbiscotti
1g saffran
100 g smör
2 ägg
5 dl vetemjöl
1,5 dl socker
1,5 tsk bakpulver
1,5 dl skalade pistaschnötter
Smält smöret i en kastrull, ta av från värmen och rör i saffran - låt svalna.
Blanda de torra ingredienserna i en skål.
Rör ner äggen i smörblandningen. Tillsätt sedan ägg och smörblandningen i de torra ingredienserna.
Rulla ut till tre längder, lägg på plåt och baka av i 175 grader i 25 minuter.
Ta ut plåten, skär den i 1 cm stora skivor, och torka dem därefter i 15 minuter i ugnen på 125 grader.