Macarons.

Köket / Baka, Fika / Permalink / 1
Ursäktar för dåliga uppdateringar, men det mesta verkar ha gått snett här hemma. Badrummet är upprivet men efter att kaklet från golvet var borta började fukt tränga upp, så nu sitter vi och väntar på att en utsänd fukttekniker ska komma och kika på badrummet och berätta hur renoveringen ska fortskrida. Så vi inleder vecka nummer 3 utan dusch i lägenheten imorgon. Jaja, den som väntar på något gott..
 
Kakel till väggar och golv har vi redan beställt och på IKEA har vi spanat in den kommod och det spegelskåp som ska få flytta in. 
 
Så istället för ett nytt badrum att visa, eller dörrarna som också är under renovering, får ni se mitt helgpyssel med macarons. Jag har länge velat prova att baka dessa franska kakor, men inte riktigt tagit mej tid för nya pyssliga bakverk. Men i helgen bestämde jag mig för att prova och visst blev de fina för att vara första gången.
 
 
 
 
 
Macarons
20 st
 
4 äggvitor
25 g socker
125 g mandelmjöl
225 g florsocker
 
Smörkräm
 
100 g smör
1,5 dl florsocker
2 msk kakao
 
Separera äggvitorna från gulorna. Låt äggvitorna stå framme över dagen i rumstemperatur. 
Vispa äggvitorna hårda, tillsätt därefter lite soker i taget och vispa lite till. Du ska kunna vända skålen uppochner då det är klart. 
Rör ihop mandelmjölet med det siktade florsockret. Vänd därefter i äggvispet i mjölet. 
Lägg i spritspåse och spritsa ut små rundlar på bakplåtspapper. Låt dem stå på plåten i 1 h för att sätta sig innan gräddning 10-12 minuter i 160 grader.
 
Smörkrämen gör du genom att vispa smöret, tillsätta det siktade florsockret och kakaon. Spritsa ut det i ett mandelskal och tryck sedan ihop försiktigt mellan två skal. 
 
#1 - - Julia:

Yay! Dom ser så goda ut! Mums! :)

Svar: Jo jag är nöjd. Blir nog macarons flera gånger ☺
Mette

Till top