Säsongsbetonad helgmat.

Köket / Helg, Mat, Middag, kött / Permalink / 0
 
 
Förra helgen var jag hemma i Gävle och laddade upp för två hektiska veckor, och har inte ens hunnit få in bilderna på datorn förrän nu. Här är lite bilder på den helgmiddag som vi fixade förra helgen. Lätt, mycket gott och säsongsbetonat i högsta grad. 
 
På fredagen blev det lamm från ett Gotlandsfår, riktigt mört och fint kött som behöll sin karaktär med kryddning endast med salt, peppar och timjan innan stekning. Det var fantastiskt gott, och ja, glömde ta kort på maten då den äntligen var klar....
 
 
 
 
 
På lördagen renoverade vi ordentligt i det som ska bli vårt sovrum, och var inte hungriga före sent på kvällen och då fixade vi en riktig brakmiddag. Med spetskål som huvudingrediens och en riktigt fin ryggbiff till, vågar jag påstå att vi åt godare än på restaurang. Menyn var alltså kålpuré, kokt spetskålshjärta och  ryggbiff. 
 
 
 
 
Till top